3090D553-9492-4563-8681-AD288FA52ACE

2021-11-04 03:16:04 By : Ms. Tina Yu

PORTLAND, Oregon - Jamey Scott, RN, had een ontmoeting met een patiënt in de Ryan White-kliniek waar ze werkt in Richmond, Virginia, toen hij zei dat hij "douchte" ter voorbereiding op seks.

Het woord hield haar tegen, maar Scott bleef bewegen. Haar hiv-training heeft haar geleerd dat je niet met je ogen knipperen' als patiënten zeggen die je frekwentie. Maar ze moest meer weten.

"Ik vroeg: 'Gebruik je als een product van het type zomeravond of gebruik je een Fleet [klysma]?" ze zei. Ik heb het daar neergezet. Als ze brutaal genoeg zijn om het me te vertellen, zal ik ook brutaal genoeg zijn om het te vragen.'

Volgens gegevens documenten in AIDS Care 2019-conferentie, heeft de helft van de homo- en biseksuele zwarte mannen in het diepe zuiden een klysma gebruikt - of "rectale douche" zoals in de gemeenschap wordt genoemd - hoewel wat ze gebruik om te douchen is onduidelijk.

Voor mannen die beginnene partners zijn, komt het zelfs groter voor. Dit ondanks de mogelijke eigenschappen dat niemand regelmatig een k moet gebruiken, tenzij ze een neurologische aandoening hebben, zoals multiple sclerose van ruggenmergletsels, die dit noodzakelijk maken.

Gegevens tonen ook aan dat klysma's, samen met andere praktijken op het gebied van seksuele hygiëne en andere seksuele overdraagbare aandoeningen kunnen vergroten. Maar er zijn effecten die veiliger zijn en er wordt onderzoek gedaan naar medicinale effecten.

Dit is waars binnenkomen, zei Derek Dangerfield, PhD, van de Johns Hopkins School of Nursing in Baltimore. Ze kunnen mannen die toch gaan douchen helpen dit te doen op een manier die het microbioom en de fragiele rectale voering minder verstoort.

"Veel jongens leren dit zelf te doen of ze leren door middel van pornografie", zegt Dangerfield. "Wat we nodig hebben, zijn schadebeperkende strategieën voor dit fenomeen."

Jonathan Baker, PA-C, van het Laser Surgery Center in New York City.

"Meer dan 30% van de algemene bevolking ziet de anus en het rectum als geslachtsorganen. En dat geldt ook voor mijn gemeenschap", Baker, die homo is, zegt naar onderzoeksresultaten.

Baker, die op Instagram langs @RectalRockStar gaat, worden transacties zoals een gynaecoloog een uitgebreide seksuele gezondheid zou kunnen komen. Patiënten die een anale seks te hebben ontvangen, ondergaan anale Paptest-om hoogrisico humaan papillomavirus (HPV), gonorroe en chlamydia te resultaat. De HPV-test is vooral belangrijk voor mensen met hiv, omdat het percentage anale kanker ontwikkeld met HPV in die populatie zich ontwikkelt.

Bovendien zei Baker dat hij zijn patiënten gekozen hoe ze voor het delicate rectale slijm moeten zorgen, dat slechts één laag cellen dik is.

"Het is een fragiele voering en het gemaakt beschadigd beschadigd", zei hij. "Het wordt waarschijnlijk beschadigd door meer dingen dan we ons realiseren."

Het rectum heeft zijn eigen verdedigingslinie en alleen in een microscoop te kijken om het te zien, zei Craig Hendrix, MD, van de Johns Hopkins School of Medicine in Baltimore.

Deze geneesmiddelen kunnen worden gebruikt om HIV te voorkomen.

De sleutel is om die beschermende voering op zijn plaats te houden. Sommige soorten doen dat, zoals de elektrolyt-waterinjectie Normosol-R, die het team van Hendrix gebruikte om de veiligheid van de douche te testen.

Maar veel producten die worden gebruikt als klysma's van anale douches, waaronder enkele van de meest populaire, doen dat niet. En met een voering die maar één laag dik is, is er weinig ruimte voor fouten.

Het proces van het inbrengen van hyperosmolaire vloeistoffen in het rectum, bijvoorbeeld, dat vloeistof sneller door het membraan wordt geperst. En de gouden epitheliale laag "verdwijnt letterlijk", zei Hendrix. "De meeste epitheelcellen zijn verdwenen en er is geen mucine."

De eerste stap in seksuele gezondheid is om die epitheliale en mucine te beschermen, leg hij uit.

Patiënten en zekers weten meestal niet hoe ze dat moeten doen, zei Baker. En dat kan leiden tot risicolagen wanneer patiënten, zich niet bewust van de impact van hyperosmolaire preparaten, de ene op de andere stapelen.

Neem bijvoorbeeld smeermiddelen. Het voorkomen van overdracht van hiv en soa. Recente gegevens gegevens dat ze ook het risico op uitglijden en breken van condooms verminderen.

Maar veel smeermiddelen - zoals KY Jelly, Astroglide en Wet Original - zijn zelf hyperosmolair, net als het nonoxynol-9-zaaddodend middel, volgens een onderzoek uit 2007 waar Hendrix bij betrokken was. Dat team smeer aan dat hyperosmolaire middelen de celvoering "ontsloten".

Volgens een kleine studie bestaan ​​er echter iso-osmolaire smeermiddelen, waaronder Good Clean Love en PRÉ.

Voeg nu klysma's en rectale douchen toe aan de vergelijking.

Net als smeermiddelen zijn niet alle klysma's gelijk gemaakt. En wetenschappers niet echt wat bedoelen als ze 'douchen' zeggen, zei Dangerfield.

De mensen zijn sessie bijwoonden, bevestigd en gemeld de soorten douches waarvan ze wisten dat hun patiënten ze gebruikten, inclusief commerciële verkrijgbare natriumfosfaatklysma's, zoals die verkocht onder de merknaam Fleet; Zelfgemaakte brouwsels van water of zeep en water; en mechanische apparaten die aan de douche worden bevestigd en het rectum met water vullen.

Er zijn ook "andere producten voor vrouwelijke hygiëne", zoals Summer's Eve, die azijn bevat, zei Maureen Scahill, NP, RN, van de Universiteit van Rochester in New York. "Ik heb nog nooit van een patiënt gehoord dat ze er een gebruiken, maar dat is een vraag die het onderzoek waard is."

En dan we het nog niet eens over laxeermiddelen, zetpillen en het gebruik van meerdere benaderingen samen, samengestelde Baker.

"Ik heb gehoord van allerlei soorten gedrag - van laxeermiddelen tot imodium, zetpillen, klysma's, douchehulpstukken en verbeterde verbeterde bidets - hoewel ik bidets volledig steun," zei hij. "Mensen voegen soms dingen toe zoals citroensap van azijn, die zuur zijn en tot nog meer slijmvliesbeschadiging kunnen leiden."

Aanzienlijk bewijs toont aan dat natriumfosfaatklysma's, zoals het soort dat commercieel wordt verkocht als Fleet, in verband worden gebracht met de ontregeling van elektrolyten in de darm, hyperfosfatemie, lichamelijke stofwisselingsstoornissen, nierbeschadiging en zelfs de dood. Dit soort hyperosmolaire preparaten zijn net zo slecht voor het rectale slijmvlies in de vorm van een douche als in de vorm van een smeermiddel.

Het zou dus geen verrassing moeten zijn, zoals chlamydia en gonorroe. Eén onderzoek aan dat mensen die minstens één keer per week gebruiken , en bijna vier keer zoveel kans op een rectale infectie tijdens het onderzoek (OR, 3,87; P = 0,001).

In het geval van een risico op een risico op een risico op hiv (OR, 2,8) en op soa's (2,5).

Dit is waar Dangerfield, een socioloog van opleiding, om de hoek komt kijken. Zijn interesse begon eenvoudig: "We kennen de biologie; ik ben geïnteresseerd in wie deze mensen zijn."

Dus Dangerfield werkte samen met DeMarc Hickson, PhD, hoofdonderzoeker van de Amerikaanse biologische studie van seksueel gedrag en HIV/STI onder Afro- en mannen die seks hebben met mannen in het zuidoosten van de Verenigde Staten (de MARI-studie), om erachter te komen wie deze specifieke homoseksuele en biseksuele mannen zijn, en hoe ze anaal douchen.

Hoewel studies hebben aangetoond dat tot 88% van de homo- en biseksuele mannen anaal heeft gedoucht, en dat tot 64% dit recentelijk heeft gedaan, zijn er weinig gegevens over zwarte mannen en zwarte vrouwen met trans-ervaring in het diepe zuiden, de mensen Dangerfield is geïnteresseerd in.

"De meesters onderzoeken hebben grotere monsters van worden uitgevoerd in een Europese context", zei hij. Maar "we weten allemaal dat zwarte mannen die seks hebben met mannen onevenredig zwaar getroffen worden door hiv. Interessant is dat meer dan de helft van de transvrouwen met hiv zwart is."

Hickson van datum in een cohort zwarte deelnemers (waarvan 5,5% vrouwen met trans-ervaring waren) uit Jackson, Mississippi en Atlanta, 52,9% ooit een rectale douche had gebruikt - 30,8% minstens zes keer en 28 ,3% drie tot vijf keer.

Dangerfield opgesteld van zijn kant allerlei demografische vragen: leeftijd, recente voorgeschiedenis van soa's, hiv-status, inkomen, opleidingsniveau, aantal seksuele partners en condoomgebruik.

Toen hij deze gegevens analyseerde op associaties met douchen, waren die er niet. Het enige dat de kans op douchen beïnvloedde, was de rol die de persoon speelde tijdens seks. In het spraakgebruik van de homogemeenschap 'veelzijdig' van 'onderkant' zijn soms van altijd de gestarte partner zijn tijdens, en 'top' zijn altijd de inbrengpartner zijn.

Er waren 2,46 keer om rectaal te douchen als mannen die zich identificeerden als tops. En bill hadden 2,36 keer zoveel kans om rectaal te douchen als tops.

Wat naar voren kwam was een verklaring voor de variabiliteit in hiv-risico in een groep die al een 50-50 kans heeft om hiv te krijgen.

Er zijn structurele redenen voor hoge hiv-percentages bij zwarte Amerikanen, zoals aan gebrek aan verzekering, het onrechtvaardige gebruik van hiv-profylaxe aangebrachte en lage percentages virale onderdrukking.

Voeg dan een bodem of veelzijdige toe.

Voeg vervolgens toegevoegd onderzoeken toe die eerdere dat zwarte homomannen vaker condooms gebruik dan hun blanke tegenhangers en de schade aan het rectale slijm aan het rectale slijm aan het optreden bij seks zonder voldoende smering, van het gebruik van het type glijmiddel.

En dan ook nog het soort rectaal douchen, en je hebt een vruchtbare omgeving die hiv kan uitbuiten.

"Dit is echt genuanceerd en kritisch", zei hij. "Dit risicovolle gedrag vindt plaats onder mensen die aantoonbaar een hoger risico lopen, en het risicovolle risico voor zoa's en hiv."

Het punt is niet om alarm te slaan van mannen te vertellen dat ze niet kunnen douchen van anale seks hebben; "dat zou niet cultureel vormen zijn," zei Dangerfield. En het zou waarschijnlijk niet werken.

Dangerfield's onderzoek naar mannen die douchen genoemd, zijn dat een partner die ze hierboven noemden, dat ze geloofden dat het genot vergroten en dat douchen na seks de overdracht van soa's zou kunnen voorkomen.

Baker heeft patiënten gehad die op de "zwarte lijst" hebben gestaan ​​van hun kleine, seksuele ervaringen omdat ze een ongeluk hebben gehad tijdens seks.

"Het kan extreem stigmatiserend zijn", legde hij uit. "Voor patiënten het een noodzaak. Dus zal hulp worden."

In Baker's kantoor begint hij een seksuele geschiedenis met dit alles in gedachten. Hij vraagtmiddelnaar seksuele positionering, glijmiddel en douchegebruik. Als zijn patiënten zeggen dat ze zich "voorbereiden op seks", vraagt ​​hij hoe, zei hij.

Hoewel hij hen vertelt dat rectaal douchen, vooral regelmatig, niet wordt aanbevolen, ziet hij het gesprek als een leermoment. Hij raadt Fleet-klysma's af, en in plaats daarvan stelt hij eenvoudige waterklysma's voor met behulp van een bolspuit of een geleegde Fleet-klysmazak.

Als de patiënt een douchehulpstuk gebruikt om water in zijn rectum te brengen, moedigt hij hen aan om centimeter te zoeken - dat wil zeggen, om het water zo te plaatsen dat het op dat punt begint te scheiden en voorzichtig cascadeert - en dan voorzichtig het mondstuk in te brengen.

"We proberen hoeveelheid vloeistof aan te brengen als met een bolspuit," zei hij. Meer dan dat en de enorme druk van het water kan schade veroorzaken.

Baker beveelt also in water oplosbare van siliconen glijmiddelen aan voor mensen die condooms gebruiken en glijmiddel op oliebasis voor mensen die dat niet doen.

Maar zijn favoriete ding om over te praten, en iets dat hij voor het laatst bewaart, is vezels. Hij beveelt sowieso een vezelrijk dieet aan, maar beveelt ook een één of twee daags voedingsvezelsupplement aan.

"In een ideale wereld je dit allemaal doen met voedingsvezels, maar voor veel patiënten is dat waarschijnlijk niet echt," zei hij. "Het draait allemaal om schadebeperking."

Dit soort gesprekken kan binnen enkele minuten worden behandeld, zei Dangerfield. En ze zullen de seksuele gezondheid van patiënten kunnen verbeteren.

"Het is geen zware lift", zei hij. "Alleen het begrijpen van dit onderdeel en hoe het aan seksueel risico in de context van iemands seksualiteit, kan echt van cruciaal belang zijn."

Vereniging van Verpleegkundigen in AIDS Care (ANAC) 2019. Gepresenteerd op 8 november 2019.

Volg Medscape op Facebook, Twitter, Instagram en YouTube

Medscape Medisch Nieuws © 2019 

Noem dit: Rectaal douchenletsel bij mannen die seks hebben met mannen - Medscape - 21 november 2019.

Je hebt al geselecteerd voor Mijn meldingen

Klik op het onderstaande onderwerp om e-mails te ontvangen wanneer er nieuwe artikelen beschikbaar zijn.

Je bent succesvol toegevoegd aan je meldingen. U ontvangt een e-mail wanneer nieuwe inhoud wordt gepubliceerd.