Einde interlandbreak: zo pakken Ajax, PSV en Feyenoord de draad weer op

2021-11-04 03:14:13 By : Ms. Janine Jiang

Na ruim een ​​week maakt het interlandvoetbal weer plaats voor de reguliere competities. De Eredivisie begint aan de achtste speelronde van het seizoen. Ook Ajax, PSV en Feyenoord komen aankomend weekend in actie. Zo pakt de traditionele top drie de draad weer op. 

De regerend landskampioen hervat de titelstrijd in het hoge noorden. Ajax komt op zaterdagavond om 18:45 uur uit tegen sc Heerenveen. De Friezen worden vaak als angstgegner gezien, maar de laatste thuisoverwinning op de Amsterdammers dateert alweer uit het seizoen 2008/09. Ajax wil zich tegen Heerenveen revancheren voor de zeperd van de vorige speelronde, toen het in eigen huis met 0-1 onderuit ging tegen FC Utrecht. Ondanks het beschermde puntverlies beginnen Erik ten Hag en zijn spelers als koploper aan het duel in Friesland.

Enkele uren na de wedstrijd tussen Ajax en Heerenveen komt de huidige nummer twee op de ranglijst in actie. PSV begint aan speelronde acht met een achterstand van één punt op de grote rivaal. De achtervolging gaat verder in het eigen Philips Stadion, waar het in actie komt tegen hekkensluiter PEC Zwolle. In de afgelopen seizoenen zorgden thuiswedstrijden tegen PEC altijd voor spektakel. Sinds het seizoen 2016/17 scoort PSV thuis tegen de Zwollenaren altijd vier keer. Feyenoord

Het voetbalweekend in de Eredivisie wordt afgetrapt in De Kuip. Waar het stadion eerder deze week nog het decor was van Oranje, wordt het op zaterdagmiddag weer overgenomen door Feyenoord. Bij een overwinning op laagvlieger RKC houden de Rotterdammers op de bovenste plaatsen in het vizier. zeker de achterstand op Ajax vier punten, al heeft Feyenoord een wedstrijd minder gespeeld. Alle reden dus voor Arne Slot en zijn ploeg om een ​​​​begin te maken aan het weerzien van Michiel Kramer en co.