Hier in Leiden opent de plasticvrije winkel van Caroline - indebuurt Leiden

2021-11-04 03:13:55 By : Ms. Miki Liu

Leiden heeft op dit moment geen winkel voor verpakkingsvrije boodschappen, maar daar gaat Caroline Perrier verandering in brengen. Bij haar nieuwe winkel aan de Breestraat 21 stop je straks je pasta's, noten of olie gewoon in je eigen potten, zakjes of flesjes. Want plastic is heel vaak overbodig.

Caroline komt uit Frankrijk en haar nieuwe winkel heet: L'Epicerie, wat op z'n Frans supermarkt betekent. Vanaf zaterdag 13 november is de winkel open. Het idee om te starten komt uit haar geboorteland, waar je veel plekken hebt waar je plastic- en verpakkingsvrij kunt winkelen. ”Daarnaast gefrustreerde me steeds vaker dat ik weer dezelfde plastic verpakkingen kocht en weer weggooide. Daar wilde ik iets aan doen.”

In de mini-supermarkt van Caroline koop je veel leuke dingen als noten, zaden, pasta's, couscous en rijst. Maar ook verschillende soorten koffie en olie. Alle producten die Caroline in huis heeft, producten uit Nederland, België of te halen. Zo is ook het vervoer minder is voor het milieu.

L'epicerie biedt niet alleen maar eetbare producten aan. Denk bijvoorbeeld aan zeep en shampoo, maar ook aan schoonmaakmiddel en wasverzachter. En Caroline heeft zelfs een hoekje met verpakkingsvrije make-up.

Erger jij dus ook vaker aan de hoeveelheid plastic bij jou in de prullenbak verdwijnt, dan is deze zeker een bezoekje waard.

Moeder Margreet (52) en dochter Maaike (23) den Hertog begonnen bijna twee jaar geleden met het verzamelen en verkopen van…

Schrijf je in voor de nieuwsbrief van indebuurt Leiden en blijf op de hoogte van alles over en rondom Leiden.

IKEA heeft een compleet nieuwe productlijn en die wil je zien

Aangeboden door Rebel Horeca Groep

Aangeboden door Hoogheemraadschap van Rijnland

Cocktailavond bij Aperitivo: indebuurt ging langs!

Aangeboden door Rebel Horeca Groep

Aangeboden door Hoogheemraadschap van Rijnland

Blijf op de hoogte van alles uit Leiden

© 2021 - DPG Media BV - Alle rechten voorbehouden