OVERZICHT EUROPA LEAGUE. Dries Mertens draagt eerste van het seizoen op aan zoontje, makkelijke zege voor Jason Denayer | Het Nieuwsblad

2022-10-07 22:22:51 By : Ms. Jenny Zheng

Mertens vierde met zijn duim in de mond. Een   — ©  REUTERS

Dries Mertens beleefde een topavond met Napoli in de Europa League. Op bezoek bij Legia Warschau scoorde hij vanaf de stip zijn eerste doelpunt in 6,5 maanden. Hij vierde dat met de duim in de mond, een verwijzing naar het zoontje dat hij en zijn vriendin Kat Kerkhofs verwachten.

Napoli ging ruim winnen bij Legia Warschau in de vroege wedstrijd in groep C. De scheidsrechter met dienst was onze landgenoot Lawrence Visser. Hij floot twee strafschoppen voor de Italianen, Zielinski scoorde vanaf de stip de 1-1, onze landgenoot Dries Mertens zette na 75 minuten de tweede strafschop om. Lozano maakte er 1-3 van, Ounas zette de 1-4-eindstand op het bord.

Voor Mertens, die een maand geleden zijn wederoptreden maakte na een schouderoperatie, was het zijn eerste doelpunt van het seizoen. De laatste keer dat Mertens scoorde was op 22 april, in de Serie A-wedstrijd tegen Lazio Roma (5-2). Dat is 6,5 maanden geleden.

Nog in groep C speelde Leicester 1-1 gelijk tegen Spartak Moskou. Youri Tielemans stond bij de thuisploeg aan de aftrap en pakte geel. Leicester kreeg een strafschop voor de 2-1, maar Vardy miste die.

In de poule van Racing Genk, groep H, won Dinamo Zagreb met 3-1 van Rapid Wien. Genk mag op 25 november niet verliezen in Zagreb om de kansen op kwalificatie gaaf te houden. Dinamo is tweede met 6 punten, Genk telt er 4.

Lyon wint, PSV speelt gelijk

In groep A werden beide partijen om 18u45 gespeeld. Lyon is al zeker van groepswinst en telt na de 3-0-zege tegen Sparta Praag 12 op 12. Rode Duivel Jason Denayer stond aan de aftrap bij de Fransen en hield mee de nul. Slimani scoorde twee keer, Ekambi maakte er 3-0 van. Nog in groep A speelde Brondby gelijk tegen de Rangers.

In groep B kwamen Monaco en PSV niet tot scoren (0-0). Bij de Nederlanders moest onze landgenoot Yorbe Vertessen net voor de rust geblesseerd naar de kant. Real Sociedad, met Adnan Januzaj aan de aftrap, speelde eveneens gelijk tegen Sturm Graz (1-1), waardoor alles nog open ligt.

In de poule van Antwerp FC, groep D, won Eintracht Frankfurt met 1-2 van Olympiakos. Onyekuru (ex-Eupen en Anderlecht) leverde de assist voor de openingsgoal van de Grieken, maar Kamada en Hauge scoorden tegen.

Ciro Immobile kroonde zich dankzij de winninggoal in Marseille tot topschutter aller tijden bij Lazio. Hij zit aan 160 goals in 233 matchen en daarmee haalde hij Silvio Piola (159 goals) in. Lazio pakte een punt bij L’OM (2-2). Nog in groep E pakten Galatasaray en Lokomotiv Moskou (1-1) elk een punt. Christian Luyindama (ex-Standard) zat op de bank bij de Turkse thuisploeg.

In poule F won Midtjylland in Belgrado tegen Crvena Zvezda (0-1) dankzij een owngoal. De thuisploeg moest al na twaalf minuten met tien man verder. Braga won met 4-2 van Ludogorets. Igor Plastun (ex-AA Gent) scoorde de tweede treffer voor de Bulgaren.

In groep G won Bayer Leverkusen met 4-0 van Real Betis. In de blessuretijd kregen beide ploegen een rode kaart bij een opstootje. Celtic ging winnen bij Ferencvaros (2-3).